5 jaar Vivarium!

5 jaar Vivarium!

Berichtdoor vivarium » do 18 aug 2011, 09:56

5 jaar Vivarium!!!

"Waarom doen we het dan niet gewoon zelf?" Woorden van die strekking hebben ruim 7 jaar geleden veroorzaakt dat we met zijn allen komende maart al weer de 5e editie gaat beleven van het eerste grote evenement op het gebied van de aquarium-, paludarium-, terrarium- en vijverhobby. Het weekend van 24 & 25 Maart 2012 zal Vivarium namelijk het 5 jarig bestaan vieren. Daar waar in het prille begin (bijna) iedereen riep dat zoiets niet mogelijk was in Nederland, zijn wij als organisatie er enorm trots op dat de genoemde datum nu bij menig hobbyist al weer met rood omcirkelt in de agenda zal verschijnen.

Voor en door de liefhebber
Al sinds de allereerste editie gaat het team van Vivarium volgens ons motto aan de slag. Als pure liefhebbers werken wij ons als vrijwilligers jaarlijks een slag in de rondte om maar zoveel mogelijk mooie aspecten van onze hobbywereld te kunnen laten zien. Gelukkig werken ook steeds meer standhouders met ons mee om dit te realiseren.

Voor onze jubileumeditie willen we dit motto nog nadrukkelijker tot uiting brengen en dagen dan ook een ieder uit om zijn steentje bij te dragen. Dit is mogelijk op meerdere manieren:

* Laat de organisatie weten wat je zoal graag zou willen zien op het gebied van tentoonstellingen, wedstrijden, lezingen, workshops, bijzondere bakken of standhouders. Wie weet wordt jouw idee wel tot uitvoer gebracht en win je hiermee een geheel verzorgd weekend Vivarium voor 2 personen!
* Geef je op als vrijwilliger en maak deel uit van het Vivarium team! Met een jaarlijks groeiend evenement zijn er steeds meer "handjes" nodig tijdens zowel de opbouw en afbouw van het evenement als tijdens het weekend zelf. Maar ook bij het tot uitvoer brengen van de vele ideeën kunnen wij alle hulp ook al in de voorbereiding goed gebruiken! Ben je dus enthousiast en gedreven om Vivarium nog mooier te maken en niet vies om je handen flink uit de mouwen te steken, laat het ons weten! Let wel, je hoeft dus niet de gehele periode beschikbaar te zijn, zelfs 1 dag hulp is welkom.
* Tijdens onze jubileumeditie willen wij middels een fotowand een terugblik bieden op 5 jaar Vivarium. Hiervoor zijn wij op zoek naar de leukste, mooiste, grappigste en indrukwekkendste foto's die tijdens de afgelopen 4 edities zijn gemaakt. Mocht je een of meerdere foto's hebben die hier ene leuke bijdrage aan kunnen leveren, dan ontvangen wij die héél graag op info@vivariumbeurs.nl
* De komende maanden zullen weer onze vele wedstrijden voorbij komen. Deelname hieraan zorgt niet alleen dat je zelf mogelijkheden hebt om in de prijzen te vallen, maar ook vooral dat je mensen kunt laten mee genieten van jouw hobby en je ze kunt inspireren met hoe jij het aanpakt. Bovendien maken de diverse uitslagen deel uit van het Vivariumevenement door tijdens het weekend aan het publiek te tonen hoe mooi onze hobby kan zijn.

Reacties kunt u kwijt op ons algemene mailadres info@vivariumbeurs.nl of op het openbare gedeelte van ons forum http://www.vivariumbeurs.nl/forum.

Blijf op de hoogte!
In de nog lange tijd tot aan Vivarium 2012 zal er nog veel nieuws komen. Blijf hiervan op de hoogte via de diverse kanalen die hiervoor beschikbaar zijn:

http://www.vivariumbeurs.nl
http://twitter.com/vivariumbeurs
http://www.facebook.com/vivariumbeurs
http://vivarium.hyves.nl/

Het is ook mogelijk je aan te melden voor de nieuwsbrief, stuur hiervoor een mailtje met NIEUWSBRIEF AAN naar info@vivariumbeurs.nl en je wordt opgenomen in ons mailbestand.

Groetjes,
Team Vivarium
vivarium
 
Berichten: 10
Geregistreerd: do 18 aug 2011, 09:54

Re: 5 jaar Vivarium!

Berichtdoor vivarium » do 06 okt 2011, 20:36

Met de voorbereidingen in volle gang begint ook het eerste nieuws zo langzaam aan los te komen. De eerste twee sprekers staan al weer geboekt voor Vivarium 2012.

Als eersten hebben wij bevestiging gehad van Oliver Lucanus (http://www.belowwater.com/) en Chris Lukhaup (http://www.crusta10.de/). Hiermee is de eerste aanzet gezet tot wederom een top lezingenprogramma!

Verder zijn, naar aanleiding van onze eerdere oproep, door enkele mensen al zeer leuke ideeën aangedragen om Vivarium nog leuker te maken. Zoals eerder vermeld krijgt de inzender van het beste idee een geheel verzorgd weekend Vivarium voor twee personen aangeboden.

Zo een weekend bestaat uit:
- Twee dagen entree Vivarium
- Overnachting in een nabijgelegen hotel inclusief ontbijt
- Gereserveerde plaatsen bij iedere lezing
- Eten en drinken tijdens de beurs
- Goodypakket

Er hebben zich eveneens enkele vrijwilligers aangemeld, maar we kunnen nog altijd meer handjes gebruiken. Wij hopen dan ook op nog ene paar mensen die willen helpen!

Tijdens onze jubileumeditie willen wij middels een fotowand een terugblik bieden op 5 jaar Vivarium. Hiervoor zijn wij op zoek naar de leukste, mooiste, grappigste en indrukwekkendste foto's die tijdens de afgelopen 4 edities zijn gemaakt. Mocht je een of meerdere foto's hebben die hier ene leuke bijdrage aan kunnen leveren, dan ontvangen wij die héél graag op info@vivariumbeurs.nl

Reacties kunt u kwijt op ons algemene mailadres info@vivariumbeurs.nl of op het openbare gedeelte van ons forum http://www.vivariumbeurs.nl/forum.

Blijf op de hoogte!
In de nog lange tijd tot aan Vivarium 2012 zal er nog veel nieuws komen. Blijf hiervan op de hoogte via de diverse kanalen die hiervoor beschikbaar zijn:

http://www.vivariumbeurs.nl
http://twitter.com/vivariumbeurs
http://www.facebook.com/vivariumbeurs
http://vivarium.hyves.nl/

Het is ook mogelijk je aan te melden voor de nieuwsbrief, stuur hiervoor een mailtje met NIEUWSBRIEF AAN naar info@vivariumbeurs.nl en je wordt opgenomen in ons mailbestand.

Groetjes,
Team Vivarium
vivarium
 
Berichten: 10
Geregistreerd: do 18 aug 2011, 09:54

Re: 5 jaar Vivarium!

Berichtdoor vivarium » za 12 nov 2011, 13:41

Vivarium Video Battle

Vanaf de allereerste opzet is Vivarium bedoeld om vooral de hobby te promoten. Mensen die al bekend zijn met de hobby nieuwe ideeën aandragen en mensen die nieuw zijn in de hobby op weg helpen. Niet alleen proberen zoveel mogelijk informatie te verstrekken door lezingen, maar vooral ook via workshops, tentoonstellingen en voorbeelden laten zien hoe zaken in elkaar steken!

Door daarbij ook nog eens de aquarium-, terrarium-, paludarium- en vijverhobby's met elkaar te combineren, is de kans groot dat mensen goede ideeën uit elkaars hobbywereld kunnen overnemen. Om nog maar te zwijgen over het risico om "besmet" te raken met elkaars fraaie hobby!

Om het stuk hobbypromotie nog meer kracht bij te zetten, komt Vivarium met een nieuwe wedstrijd. De Video Battles! Forums, bedrijven, verenigingen of gewoon individuen kunnen een filmpje maken om zowel hun eigen hobby als hun eigen forum, bedrijf of vereniging onder de aandacht te brengen. Maar uiteraard mag het ook over Vivarium zelf gaan! Op die manier kunnen zowel jullie als Vivarium nóg beter al het moois tonen dat onze hobby's te bieden hebben aan het grote publiek.

Alle inzendingen zullen op onze website getoond worden. Uit alle inzendingen worden er tien geselecteerd die tijdens Vivarium 2012 getoond zullen worden. Vijf zullen er door de organisatie geselecteerd worden, de overige vijf zullen middels een internetstemming onder het grote publiek verkozen worden. De tien besten zullen onderling nog tijdens Vivarium strijden om de mooiste inzending, maar daarover later meer.

Aangezien we zelf ook niet dol zijn op regeltjes, hebben we voor deze nieuwe wedstrijd niet veel voorwaarden bedacht, maar toch een paar om een en ander in goede banen te leiden:

- Het filmpje moet betrekking hebben op 1 (of meer) van de 4 hobbygebieden van Vivarium of over Vivarium zelf gaan.
- Ergens in het filmpje moet duidelijk een link met Vivarium verwerkt zijn. Dat mag door het vermelden van de datum en plaats of op een andere creatieve manier.
- Het filmpje duurt minimaal 2 en maximaal 5 minuten.
- Het filmpje moet door de inzender (persoon of instantie) zelf gemaakt zijn of de rechten daarop moeten bij de inzender liggen. buiten het plaatsen van het filmpje op de Vivariumwebsite, blijven alle rechten eigendom van de inzender.
- Het filmpje moet op Youtube of andere website geplaatst zijn, de link er naar toe mag naar info@vivariumbeurs gezonden worden.
- Het filmpje moet vóór 15 februari 2012 bij ons zijn aangemeld.

Help Vivarium om aan iedereen te laten zien hoe mooi onze hobby's zijn en doe mee!

Ter inspiratie hierbij onze eigen terugblik op Vivarium 2011: http://www.youtube.com/user/Vivariumorg ... kfek4nGBqs
vivarium
 
Berichten: 10
Geregistreerd: do 18 aug 2011, 09:54

Re: 5 jaar Vivarium!

Berichtdoor vivarium » di 03 jan 2012, 21:52

Namens het team van Vivarium wensen wij jullie allemaal een fantastisch 2012, vol geluk en gezondheid. En uiteraard met veel moois in de hobby!

Hopelijk staat Vivarium bij jullie allemaal al weer op de agenda als het mooiste evenement voor de hobby. Want vanaf dit jaar mag Vivarium zich officieel het grootste evenement van geheel Europa noemen! Met een voorspoedig verlopende inschrijving voor standhouders, liggen we momenteel ver voor op het schema van afgelopen jaar. En dat kwam al uit op maar liefst 146 standhouders!

Buiten als bezoeker naar Vivarium te komen, kun je ook voorafgaand en tijdens het evenement al plezier beleven. Dit kan door deel te nemen aan een van de vele wedstrijden die er zijn. Zo kun je nu al je aquarium inschrijven voor de Vivariumwedstrijd, met zowieso voor iedere deelnemer prijs en extra prijzen voor de besten.

Op korte termijn zal via de website ook de fotowedstrijd geopend worden, dit jaar voor het eerst met vier aparte categorieën voor aquarium, vijver, terrarium en paludarium. De inschrijvingen voor de Qubie 25 wedstrijd en de Live Scapingwedstrijd lopen ook al en zijn al bijna vol geboekt.

Ook het lezingenprogramma loopt al vol, met deelnames van Oliver Lucanus, Jorg Stendker, Christel Kasselmann, Chris Lukhaup en binnenkort ook de namen van nog twee toevoegingen.

Kortom, het belooft weer een mooi jaar te worden, beleef het met ons mee in het weekend van 24 & 25 Maart in de homeboxx te Nieuwegein.

Voor meer info:
www.vivariumbeurs.nl
http://www.facebook.com/Vivariumbeurs
http://vivarium.hyves.nl/
http://twitter.com/vivariumbeurs
Youtube: http://www.youtube.com/vivariumorganisatie


Met vriendelijke groet,
Team Vivarium
vivarium
 
Berichten: 10
Geregistreerd: do 18 aug 2011, 09:54

Re: 5 jaar Vivarium!

Berichtdoor vivarium » za 21 jan 2012, 15:48

Nog maar 10 dagen om mee te doen aan de Vivariumwedstrijd! Zie de website http://www.vivariumbeurs.nl voor meer info.

Iedereen heeft zowieso prijs, de best geklasseerden alleen maar nog meer! Maak o.a. kans op:

- Vivariumwaardebonnen, te besteden bij standhouders op de beurs
- ADA producten
- Een koppel Stendker Discusvissen (alleen voor deelnemers in de Biotoopcategorie emt een discusbak)
- 1 van de 4 complete zeewateraquaria
- Scharen en pincetten van Ebi Gold
- Gesigneerde boeken van Kasselmann
- Gesigneerde boeken van Oliver Lucanus
- Gesigneerde boeken van Eddy Leysen
vivarium
 
Berichten: 10
Geregistreerd: do 18 aug 2011, 09:54

Re: 5 jaar Vivarium!

Berichtdoor vivarium » zo 05 feb 2012, 21:26

Afbeelding

Vivarium 2012 Update

Met al weer nog minder dan twee maanden te gaan is het de hoogste tijd jullie weer op de hoogte te stellen van alle ontwikkelingen rond Vivarium 2012. In deze update lees je o.a. over de standhouders, wedstrijden, sprekers en andere activiteiten op Vivarium.

- Nu al 138 geregistreerde standhouders, met de 10 waarmee nog gesprekken lopen nú al een recordaantal standhouders op Vivarium!

- De Jury is bezig met de beoordeling van alle inzendingen voor de Vivariumwedstrijd

- Voor de Fotowedstrijd kun je deze maand nog tot maximaal 4 van je mooiste foto's insturen!

- Ook de Video Battle loopt nog tot 15 februari!

- Er zijn 5 extra plaatsen beschikbaar voor de Qubie wedstrijd, in totaal dus 15 deelnemers! Echter, er zijn nog maar 2 plaatsjes te vergeven.

- Op maar liefst 231 punten zijn onze kortingsbonnen inmiddels verkrijgbaar, kijk op de website voor de complete lijst.

- Met veel trots kunnen wij tevens aankondigen dat op zaterdag 24 Maart Freek Vonk op Vivarium een demonstratie en lezing zal geven op het gebied van reptielen. Freek staat wereldwijd bekend als een leidinggevende expert op het gebied van (gif)-slangen. In Nederland is hij bij het grote publiek bekend als "De Nederlandse Steve Irwin" door zijn vele televisie en radio optredens bij met name De Wereld Draait Door en in de Ochtendshow van Giel Beelen. "Slangenman" Freek Vonk zal vertellen over zijn werk op het gebied van onderzoek naar en het melken van gifslangen aan de universiteit van Leiden. Dit is echt een item op Vivarium 2012 dat niemand mag missen!!!

Voor wie lever meer Vivarium nieuws had ontvangen moet zich aanmelden op ons forum of voor de nieuwsbrief. Er rest ons voor nu dan ook niet veel anders dan te zeggen:

Tot snel op Vivarium!

Reacties kunt u kwijt op ons algemene mailadres info@vivariumbeurs.nl of op het openbare gedeelte van ons forum http://www.vivariumbeurs.nl/forum .

Blijf op de hoogte!
In de tijd tot aan Vivarium 2012 zal er nog veel nieuws komen. Blijf hiervan op de hoogte via de diverse kanalen die hiervoor beschikbaar zijn:

http://www.vivariumbeurs.nl
http://twitter.com/vivariumbeurs
http://www.facebook.com/vivariumbeurs
http://vivarium.hyves.nl/
http://www.youtube.com/vivariumorganisatie

Stuur nieuwsbrief AAN naar ons mailadres voor een regelmatige update met Vivarium nieuws.
vivarium
 
Berichten: 10
Geregistreerd: do 18 aug 2011, 09:54

Re: 5 jaar Vivarium!

Berichtdoor vivarium » zo 12 feb 2012, 21:37

Nog maar 3 dagen om je video in te sturen!


vivarium schreef:Vivarium Video Battle

Vanaf de allereerste opzet is Vivarium bedoeld om vooral de hobby te promoten. Mensen die al bekend zijn met de hobby nieuwe ideeën aandragen en mensen die nieuw zijn in de hobby op weg helpen. Niet alleen proberen zoveel mogelijk informatie te verstrekken door lezingen, maar vooral ook via workshops, tentoonstellingen en voorbeelden laten zien hoe zaken in elkaar steken!

Door daarbij ook nog eens de aquarium-, terrarium-, paludarium- en vijverhobby's met elkaar te combineren, is de kans groot dat mensen goede ideeën uit elkaars hobbywereld kunnen overnemen. Om nog maar te zwijgen over het risico om "besmet" te raken met elkaars fraaie hobby!

Om het stuk hobbypromotie nog meer kracht bij te zetten, komt Vivarium met een nieuwe wedstrijd. De Video Battles! Forums, bedrijven, verenigingen of gewoon individuen kunnen een filmpje maken om zowel hun eigen hobby als hun eigen forum, bedrijf of vereniging onder de aandacht te brengen. Maar uiteraard mag het ook over Vivarium zelf gaan! Op die manier kunnen zowel jullie als Vivarium nóg beter al het moois tonen dat onze hobby's te bieden hebben aan het grote publiek.

Alle inzendingen zullen op onze website getoond worden. Uit alle inzendingen worden er tien geselecteerd die tijdens Vivarium 2012 getoond zullen worden. Vijf zullen er door de organisatie geselecteerd worden, de overige vijf zullen middels een internetstemming onder het grote publiek verkozen worden. De tien besten zullen onderling nog tijdens Vivarium strijden om de mooiste inzending, maar daarover later meer.

Aangezien we zelf ook niet dol zijn op regeltjes, hebben we voor deze nieuwe wedstrijd niet veel voorwaarden bedacht, maar toch een paar om een en ander in goede banen te leiden:

- Het filmpje moet betrekking hebben op 1 (of meer) van de 4 hobbygebieden van Vivarium of over Vivarium zelf gaan.
- Ergens in het filmpje moet duidelijk een link met Vivarium verwerkt zijn. Dat mag door het vermelden van de datum en plaats of op een andere creatieve manier.
- Het filmpje duurt minimaal 2 en maximaal 5 minuten.
- Het filmpje moet door de inzender (persoon of instantie) zelf gemaakt zijn of de rechten daarop moeten bij de inzender liggen. buiten het plaatsen van het filmpje op de Vivariumwebsite, blijven alle rechten eigendom van de inzender.
- Het filmpje moet op Youtube of andere website geplaatst zijn, de link er naar toe mag naar info@vivariumbeurs gezonden worden.
- Het filmpje moet vóór 15 februari 2012 bij ons zijn aangemeld.

Help Vivarium om aan iedereen te laten zien hoe mooi onze hobby's zijn en doe mee!

Ter inspiratie hierbij onze eigen terugblik op Vivarium 2011: http://www.youtube.com/user/Vivariumorg ... kfek4nGBqs
vivarium
 
Berichten: 10
Geregistreerd: do 18 aug 2011, 09:54

Re: 5 jaar Vivarium!

Berichtdoor vivarium » zo 18 maart 2012, 10:43

Vivarium 2012; het gaat beginnen!

Terwijl de vivariumorganisatie morgen begint met de opbouw van de stands voor maar liefst 161 standhouders, kan voor de bezoekers het aftellen nu echt gaan beginnen. Verlanglijstjes opstellen, geld bij elkaar schrapen, goede schoenen klaar zetten zodat je lang kunt lopen, tijdschema opstellen om niets van de lezingen en workshops te hoeven missen en de beste route langs alle stands bepalen.

Om je bezoek aan Vivarium zo succesvol mogelijk te laten verlopen nog even aandacht voor het volgende:
- Vivarium heeft 2 verdiepingen, dit jaar staat de bovenverdieping voller dan ooit!
- Zorg voor voldoende contant geld, pin mogelijkheden zijn beperkt.
- De eerste 1.000 bezoekers die voor reptielen komen, zullen gratis voedseldieren ontvangen. Vraag bij de kassa naar de bon hiervoor.
- Cateringpunten zijn dit jaar uitgebreid. Als bij het grote punt beneden de rijen te groot zijn, dan vindt je boven een tweede cateringpunt en een aparte koffiecorner.
- In een aantal goodybags zal de Vivariumorganisatie Vivarium vouchers stoppen. Deze zijn op de beursvloer in te wisselen om spullen mee te kopen bij de standhouders. Ze zijn niet inwisselbaar voor geld. Kijk dus bij binnenkomst snel in je goodybag om te zien of je een van de gelukkigen bent!
- Honden (m.u.v. speciale geleidehonden) zijn niet toegestaan! Ook niet op schoot, in een tas of op de arm.
- Roken is in de gehele hal verboden. Voor rokers is er beneden een speciaal rokersterras.
- Hou de website vanaf morgen in de gaten voor updates, meer informatie en laatste nieuws.


Wij verheugen ons op je komst en wensen je bij deze alvast heel erg veel plezier tijdens Vivarium 2012!
vivarium
 
Berichten: 10
Geregistreerd: do 18 aug 2011, 09:54


Keer terug naar Vivarium 2012

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron